Verzendingen & Retouren

Informatie rondom verzendingen

Alle producten die wij online aanbieden, bevinden zich in onze winkel in Den Haag. Dit betekent dat de bestelde items direct bij de winkel worden aangevraagd. Zodra de order binnen komt in de winkel gaat een van ons er zo snel mogelijk mee aan de slag. De desbetreffende items worden bij elkaar gezocht om het daarna volgens Via Andres standaarden in te pakken. Omdat wij zelf de goederen vanuit de winkel verzamelen, controleren en inpakken hanteren wij een levertijd van 3-5 werkdagen binnen Nederland. Mocht de levertijd verschillen van de hiervoor aangegeven periode brengen wij u zo spoedig mogelijk op de hoogte. Voor spoedservice vragen wij u contact op te nemen met ons.

 

Verzendkosten

De verzend- en verpakkingskosten zijn € 8,95 en worden automatisch genoteerd tijdens de checkout. Wij verzenden gratis binnen de Benelux bij bestellingen boven de €200,-. Mocht uw locatie niet mogelijk zijn bij de bezorgopties in de checkout, of heeft u specifieke vragen over de verzending? Gelieve dan contact met ons op te nemen. 

 

Bezorgmethodes 

Bezorgen met PostNL

Bestellingen worden over het algemeen verzonden met PostNL. Nadat de artikelen zijn gecontroleerd en ingepakt wordt het pakket zo snel mogelijk aangeboden op het opgegeven verzendadres. Wanneer het pakket niet door de brievenbus past, is er een handtekening vereist.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn het pakket in ontvangst te nemen, dan zal PostNL het pakket bij de buren proberen te bezorgen. Lukt dit niet, dan laat PostNL een bericht voor u achter. De chauffeur komt dan de volgende dag nogmaals langs met het pakket. Het kan ook zo zijn dat het pakket bij een tweede bezorgpoging direct naar een PostNL-locatie bij u in de buurt wordt gebracht. Hierover ontvangt u bericht van PostNL.

Lukt het ook de tweede keer niet om uw bestelling te bezorgen? Dan bewaart PostNL het pakket bij een locatie bij u in de buurt, waar u het op kunt halen wanneer het u uitkomt. Bij het ophalen van het pakket wordt een geldig legitimatiebewijs gevraagd. Het pakket blijft een week op locatie. Mocht u het pakket liever met een andere bezorgdienst geleverd willen hebben, dan vernemen wij dit graag via onze chat, per e-mail of telefoon.

 

Afhalen op PostNL-locatie

Mocht u liever een pakket direct willen ophalen bij een PostNL-locatie bij u in de buurt, selecteert u dan de 'afhalen PostNL vestiging' als verzendmethode. Wij zorgen ervoor dat het pakket naar de gewenste locatie wordt verzonden, waar u het kunt ophalen wanneer het u uitkomt. Bij het ophalen van het pakket wordt een geldig legitimatiebewijs gevraagd. Het pakket blijft een week op locatie.

 

Afhalen in de winkel

Wanneer het verzendadres van uw bestelling zich in Nederland bevindt, kunt u bij het plaatsen van de bestelling kiezen om het pakket op te halen in onze winkel in Den Haag. In de checkout selecteert u de 'afhalen in de winkel' mogelijkheid als verzendmethode. Wij halen het product dan uit de winkel en zorgen ervoor dat het ingepakt en wel voor u klaar ligt.  Wanneer dit is gebeurd brengen wij u persoonlijk op de hoogte. Het pakket blijft zeven werkdagen op locatie.

 

Reserveren en afhalen

Wilt u graag persoonlijk advies van ons, of weet u van te voren al dat er een van de artikelen vermaakt moet worden? Dan kunt u tijdens de checkout 'reserveren (passen en afhalen in de winkel)' selecteren. Wij reserveren de artikelen dan direct zodat u ze in de winkel kunt komen passen. Tevens nemen wij contact met u op om een pasafspraak te maken. 

 

Informatie rondom retourneren

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te retourneren. U krijgt dan het volledige orderbedrag gecrediteerd. De kosten voor retour van u naar Via Andres zijn voor eigen rekening. Bent u niet in de gelegenheid om de bestelling binnen bovengenoemd termijn terug te retourneren, ontvangen wij graag bericht op shop@via-andres.nl.

 

Hoe werkt het

Vul het retourformulier in

Bij uw bestelling wordt een retourformulier ingeleverd. Op dit formulier kunt u invullen welke artikelen u wilt retourneren, tevens kunt u de reden aangeven waarom u dit product retourneert. Gelieve het retourformulier toe te voegen aan het pakket.

 

Retourneren

Wanneer u definitief besloten heeft om een product te retourneren kunt u dit op verschillende manieren doen. Na het invullen van het retourformulier en het inpakken van de desbetreffende artikelen kunt u het pakket retour sturen naar het adres onder aan de pagina. Wij adviseren hierbij een track & trace te gebruiken. Ook kunt u het pakket fysiek afleveren in de winkel, wij gaan vervolgens zo snel mogelijk aan de slag om de retourzending te verwerken.

 

Restitutie

Wij zullen de retourbetaling binnen enkele dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product in goede orde retour ontvangen is. Dit houdt in dat alle producten moeten worden geretouneerd in de orginele staat, ongedragen, ongewassen en voorzien van alle oorspronkelijke labels. U wordt per e-mail zo snel mogelijk op de hoogte gesteld wanneer wij de retourzending hebben geaccepteerd. Oorspronkelijke verzendkosten van uw bestelling worden niet vergoed.

 

Omruilen

Het is natuurlijk ook mogelijk dat u het artikel wel leuk vindt maar u een andere maat of kleur zou willen hebben. Wilt u de aankoop omruilen voor een andere uitvoering van het artikel? Geef dan op het retourformulier aan wat de gewenste maat of kleur is. Wilt u de aankoop ruilen voor een volledig ander artikel? Vermeldt op het retourformulier de productcode en gewenste maat. De productcode is te vinden in de beschrijving van het artikel op de website en bestaat uit 11 cijfers. Mocht u hier niet uit komen of hier vragen over hebben, kunt u contact met ons opnemen via de chat, per e-mail of telefoon. 

Zodra wij het pakket retour hebben ontvangen en gecontroleerd, sturen wij de gewenste artikelen zo snel mogelijk naar u op. Wij zullen contact met u opnemen over de wijze van de zending.

 

Retouradres

Via Andres
Frederikstraat 467
2514LN Den Haag
Nederland

Om de beste gebruikerservaring te bieden maakt onze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de standaardinstellingen. Bekijk onze cookiebeleid hier.