Caruso

‘The Good Italian’ is een portret dat wordt geschetst door de kleermakers van Caruso. In een driedelige serie van korte films met als hoofdpersoon de bekende Giancarlo Giannini, komen een aantal karakteristieken naar voren vanuit de Italiaanse levensstijl en het mooie Italiaanse landschap die essentieel zijn voor het DNA van Caruso.

Het merk vind zijn oorsprong bij de man Raffaele Caruso, een napolitaanse kleermaker die in het jaar 1958 besloot om vanuit Napels naar Parma te verhuizen. Hier begon hij met het inhuren van twee naaisters waarvan later een zijn vrouw werd. Inmiddels telt het bedrijf ruim 600 werknemers en staat het internationaal bekend om zijn stoffen keuze, afwerking en kwaliteit.

In het kleine plaatsje Soragna waar het bedrijf zijn fabriek heeft staan wordt elk jaar tijd en aandacht gestoken in het experimenteren met en ontwikkelen van nieuwe materialen en modellen. Zo probeert Caruso de drager constant iets nieuws te bieden en tegelijkertijd de kwaliteit te waarborgen. De dragers van Caruso worden ook wel de ‘Caruso Boys’ genoemd, hiermee wordt de groep mannen van elke leeftijd of nationaliteit bedoelt die het zelfde beeld delen van de Italiaanse stijl en elegantie.